چگونه علائم فوبیا خود را بهبود دادم در یک درس آسان
سپس درمانگر از تصویرسازی هدایتشده و تکنیکهای دیگر به فرد کمک می کند تا بر فوبیا خود غلبه بهترین روانشناس تهران کند. در این نوع فوبیا وقتی فرد حیوان خاصی را تصور کند، ببیند، با عکس آن مواجه شود یا حتی چیزهایی درباره آن بشنود دچار اضطراب و استرس زیادی میشود که گاهی بسیار غیر قابل تحمل خواهد بود. در جهان فوبیاهای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها بسیار نادر هستند و شاید افراد انگشت شماری به آن دچار باشند ولی فوبیاهایی وجود دارند که افراد بسیاری به مبتلا هستند و به نوعی فوبیاهای رایج محسوب میشوند. تصور کنید در یک گروه خودیاری (گروههایی متشکل از افرادی با مشکلات مشابه که مرتباً گرد هم میآیند و هدایت آنها را افراد غیرمتخصص بر عهده دارند. بنابراین پیشنهاد میکنیم در صورتی که در مورد شما هم علائم آزاردهنده وجود دارند و شما را از کارهای روزمره بازداشته یا باعث آزردگی خاطرتان میشوند، حتماً با مراجعه به یک متخصص رواندرمانگر نسبت به رفع این عارضه اقدام کنید. علائم ترایپوفوبیا پایدار و بلندمدت بوده و منجر به اختلالات عملکردی در زندگی روزمره میشود. تست فوبیا، به شما کمک میکند متوجه شوید به کدامیک از انواع فوبیا دچار هستید و آیا این فوبیای شما حاد بوده و نیازمند درمان است یا میتوانید زندگی روزمره خود را توأم با آن ادامه دهید.
افرادی که این نوع فوبیا مبتلا هستند از رفتن به کوهها، پلها و ساختمانهای بلند هراس دارند و در مواجهه با ارتفاع دچار سرگیجه، تعریق و احساس ازدسترفتن هوشیاری خواهند شد. اما برای افرادی که فوبیای فضاهای بسته دارند میتواند باعث بروز سطح زیادی از اضطراب شود. فوبیای موقعیت های خاص شامل ترس از پرواز با هواپیما، سوار شدن به قطار، قرار گرفتن در فضای بسته مانند آسانسور می باشد. کلاستروفوبیا یا ترس از محیط بسته به ترس و وحشت از مکانهای بسته و تنگ گفته میشود است که روی زندگی فرد تاثیرات بسیاری خواهد داشت. در این نوع فوبیا فرد از قرارگرفتن در مقابل افراد مختلف یا صحبت برای آنها بسیار وحشت خواهد داشت. از طریق صحبت کردن و پرسیدن سوالات، روانشناس به شما کمک میکند دیدگاه متفاوتی به دست آورید. علائمی مانند لرزش، تپش قلب، عرق کردن، تنگی نفس، سرگیجه، تهوع یا علائم دیگری از این دست که ناشی از استرس فرد است. وضعیت روانی مبتلایان: دیده شده افرادی که به ترایپوفوبیا مبتلا هستند بیشتر از سایر افراد احتمال دارد که علائمی از افسردگی و اضطراب هم داشته باشند. علاوه بر مسایل مادرزادی و ژنتیک، وجود سایر بیماریها، تجارب یادگیری شده مانند دیدن موقعیتهای بی پناهی در سایر افراد، استرسهای محیطی و به طور کلی همه مسائلی که در پرورش ما نقش داشتهاند، باعث بروز بیماری آگورافوبیا میشوند.
ترس آدرنالین و سایر مواد شیمیایی را در خون ترشح میکند و این امر ضربان قلب ما را تندتر میکند، حواس ما را تیز میکند و قدرت فیزیکی ما را افزایش میدهد. هموفوبیا: شاید باورتان نشود اما بسیاری از افراد وجود دارند که فوبیاهای دیدن خون یا حتی خونگیری را دارند. برای مثال ممکن است درمان فرد با تصور عامل ترس شروع شود، سپس از بیمار خواسته شود به دیدن عکسهایی از عامل ترس بپردازد و در نهایت با نزدیک شدن به منبع ترس یا حتی لمس منبع اضطراب درمان را به پایان برساند. در بعضی موارد، فوبیای حیوانات ممکن است با حملات وحشت زدگی یا حملات پانیک همراه شود وحتی مشکلات شدیدی از جمله سکته قلبی را برای فرد به دنبال داشته باشد. ترس از حیوانات اختلالی است که در بسیاری موارد به دنبال خاطرهای منفی از حیوانات و ارتباط با آنها در دوران کودکی به وجود میآید. با این وجود، بسیاری از درمانهای مورد استفاده برای فوبیای رایج در کاهش علائم ترایپوفوبیا نیز مفید هستند. برخلاف تصور پیشین دانشمندان که این فوبیا را ناشی از ترسی غیر واقعی میدانستند مطالعات جدید نشان میدهد مبتلایان به این ترس، ارتفاع ساختمانها را بسیار بیشتر از ارتفاع واقعی میبینند و همین امر بر ترس آنها میافزاید.
۸. به او کمک کنید فرق بین واقعی و غیرواقعی را بفهمد. 1- من در مرحله اول به تصور ذهنی او پرداختم و آنرا با جزئیات بررسی کردیم. در این شیوه، شخص را با روش حسابشده و کاملاً محافظت شدهای در معرض موضوع یا موقعیتی که از آن هراس دارد، قرار میدهند که بهتر است حتماً تدریجی و آهسته آهسته انجام شود. اما اگر شخص احساس کند گیر افتاده و نمیتواند خودش به تنهایی کاری از پیش ببرد بهتر است حتماً از دیگران و اشخاص متخصص در این زمینه کمک بگیرد. هنگامی که شخص موفق میشود بر هر کدام از ترسهای خود غلبه کند میتواند پاداشی را برای خود در نظر بگیرد. انواع علائم فوبیا می تواند از طریق قرار گرفتن در معرض جسم یا موقعیتی ترسناک یا گاهی اوقات صرفاً از طریق فکر کردن در مورد شیء مورد ترس رخ دهد. همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: ترس از حیوانات یا زو فوبیا از جمله ترسهایی به شمار میرود که ریشه اغلب آنها از زمان کودکی ایجاد میشود که گاهی اوقات با افزایش سن از بین میرود. اما گاهی این ترس از کنترل خارج شده و به فوبیا تبدیل میشود.
در این روش درمانی، افراد را در محیطی کنترلشده در معرض منبع ترسشان قرار خواهند داد تا فرد بتواند با اضطرابهای خود مواجهه شود و آنها را کنترل کند. یک مطالعه منتشر شده در گزارشهای روانشناختی نشان داد که در حالی که افراد هنگام مشاهده الگوهای ترایپوفیک ناراحتی را تجربه میکنند، این احساسات بیشتر مربوط به الگوهای بصری است و در واقع ارتباط چندانی با حیوانات خطرناک ندارد. تجسم، تنفس عمیق و شل کردن عضلات پیشرونده چند راهکاری هستند که میتوانند مفید واقع شوند. 1- انجام آزمایشات مکرر پزشکی و چک کردن دائم بدن برای یافتن غده، تومور و… زمانی که ترس مرضی در فرد به وجود میآید، این ترس در همه ابعاد بدن نشان داده میشود. درمان بیماری ترایپوفوبیا زمانبر بوده و اطلاعات ما در رابطه با آن ناچیز و مبهم است؛ متأسفانه به همین دلیل ابعاد گستردهای از آن هنوز برای ما ناشناخته است. شناسایی و تشخیص درست فوبیا مهمترین موضوع قبل از شروع روند درمانی است؛ زیرا در درمان فوبیا با نوروفیدبک فرد با ترس خود مواجه میشود تا تحت درمان قرار بگیرد به همین دلیل نیاز است ترس فرد به صورت دقیق مشخص شود. این آرامش سازی باید از کف پاها شروع شده و کل بدن را در بر بگیرد.
سپس میتواند موقعیتهایی را درمواجهه با فوبیای مورد نظرش در نظر بگیرد و این کار را تا حد امکان با جزئیات و با توجه به اولویتهای فوبیای خود انجام دهد. یکی از رایجترین روشهای درمان فوبیا نیز روشهای رفتاری-شناختی با استفاده از روش حساسیتزدایی است. توجه داشته باشید مهمترین موضوع در درمان فوبیا، شناخت ریشهها و دلایل بروز آن است. بسیاری از افرادی که دچار آگورافوبیا هستند، اگر در مکان عمومی و شلوغ قرار بگیرند، دچار حمله هراس قرار میگیرند. فوبیا انواع و اقسام مختلفی دارد که برخی از آنها بسیار خاص بوده و شاید تنها تعداد اندکی از افراد در سراسر دنیا به آن دچار باشند. به کمک این روش می توان انواع فوبیا ها را در افراد به صورت دائم درمان کرد. همچنین آنها را تشویق خواهید کرد که دقیقاً مانند شما اقدامات شجاعانه انجام دهند. اما سیری مزمن دارند و در صورتی که اقدامات درمانی برای آنها صورت نگیرد، ممکن است بتوانند روابط بین فردی، زندگی شغلی و اجتماعی افراد را به کلی مختل کنند. این گونه افراد از لباسهای دکمه دار دوری میکنند و نمیتوانند به لباس دکمه دار افراد دیگر نگاه کنند.
به خاطر همین موضوع علاوه بر داشتن ترس و اضطراب ممکن است استرس و برخی ناراحتی های روانی را نیز تجربه کنند. در غیر این صورت، قدرت این گونه ترسها بهاندازهای است که میتواند استرس قابل توجهی ایجاد کند و در نتیجه کیفیت زندگی افرادرا کاهش دهد و آرامش را از آنها سلب کند. فوبیای تنهای همه ما در کودکی از تنها ماندن هراس داشتیم،اما برخی افراد این حس را تا بزرگسالی دارند و برای خلاصی از تنهای اکثر وقت خود را با دوستانی میگذرانند که از بودن با آنان هیچ لذتی نمیبرند،یا به محض تنها شدن به دیگران تلفن میکنند یا سکوت منزل را با صدای تلویزین و رادیو پر میکنند. تحقیقات نشان میدهند بعضی افراد استعداد ژنتیکی برای ترس از بعضی حیوانات دارند. اما در بعضی موارد تا بزرگسالی هم ادامه پیدا میکند. بعضی از هراسها در جنس خاصی یا در سن خاصی شایعتراند، مثلاً فوبیای حیوانات در زنان شایعتر است و فوبیای بیماری در سنین میانسالی. مثلاً آسانسور به خودی خود ترسی ندارد. مثلاً از او خواسته میشود تا ابتدا سگ را در ذهنش تجسم کند، بعد از آن عکسهایی از سگ را به او نشان میدهند و در نهایت نیز در واقعیت از او میخواهند که به یک سگ نگاه و او را لمس کند.